در شبکه های اجتماعی هوادار ما باشید
صفحه اصلی تالار گفتمان آرشیو عضویت ورود نقشه سایت خوراک تماس با ما طراح قالب مترجم قالب
بلوک راست
آرشیو
لینک های دوستان
بلوک راست
فیکس
بلوک وسط

آموزش رزین

119 بازدید شنبه 12 اسفند 1402
لایک: نتیجــــه : 0 امتیــــاز توســـط 0 نفـــر ، مجمـــوع امتیــــاز : 0


کار با لاستیک یک هنر جالب و خلاقانه است که فرصت خلق چیزهای زیبا و منحصر به فرد را فراهم می کند. رزین یک ماده شفاف است. چسبی است که می توان از آن برای تشکیل یک لایه نازک یا ضخیم بر روی هر سطحی استفاده کرد. در این مقاله سیماب رزین قصد داریم به آموزش رزین و معرفی تمامی ملاحظات مربوط به این هنر از تجهیزات لازم گرفته تا تکنیک های پیشرفته و کاربردهای مختلف بپردازیم.

برای کار با رزین به چه ابزاری نیاز است؟

به طور کلی رزین نیازی به مواد پیچیده ندارد و می توان رزین را با استفاده از چند ماده و مواد ساده ساخت. در ادامه به معرفی هر یک از این ابزار و تجهیزات می پردازیم و به نکات آموزشی مورد نیاز برای هر کدام می پردازیم.

رزین اپوکسی:

رزین های اپوکسی به عنوان رزین های مناسب برای هنر و صنایع دستی طبقه بندی می شوند زیرا اثرات سمی بسیار کمی دارند. رزین اپوکسی یک ماده دو جزئی متشکل از رزین و هاردنر است. رزین های اپوکسی در ابتدا کاملاً مایع هستند و نیازی به سخت شدن در فر (پخت) ندارند، اما پس از اتصال به یکدیگر با انجام واکنش شیمیایی و ایجاد گرما به ماده ای سخت و شفاف تبدیل می شوند. پس از ریختن رزین روی سطح و خشک شدن آن، سطحی شفاف، براق و صیقلی روی کار ایجاد می شود، بنابراین می توان از آن به عنوان لایه نازک روی سطوح برای ایزوله شدن سطح و در حجم های زیاد استفاده کرد.

انواع رزین های اپوکسی

بسته به نوع محصولی که می خواهیم بسازیم، باید به سراغ رزین مناسب برویم. انواع مختلفی از رزین اپوکسی بر اساس ویسکوزیته وجود دارد. ویسکوزیته مقاومت آب در برابر جریان است. به طور کلی رزین را می توان به سه دسته نرم - نیمه کاره - ضخیم تقسیم کرد. در ادامه به معرفی هر رزین و کاربرد آن ها می پردازیم.

رزین نازک (رزین چوب): اگر می خواهید رزین را در حجم و ارتفاع زیاد بریزید می توانید از رزین نازک استفاده کنید. از آنجایی که فرآیند تبدیل شیمیایی در این گونه رزین ها کند است، گرمای کمتری آزاد می شود و در نتیجه لایه های ضخیم تر و مقادیر بیشتری از مواد را می توان در یک عملیات بدون مشکل پردازش کرد. ویسکوزیته پایین این نوع رزین آن را به جایگزینی مناسب برای این موارد تبدیل می کند. زمان خشک شدن این نوع رزین معمولا به 24 ساعت می رسد

رزین نیمه نازک: رزین با ویسکوزیته متوسط ​​یکی دیگر از انواع رزین است که می توان از آن برای ایجاد ضخامت 4 میلی متر در نواحی مختلف استفاده کرد. این رزین برای رنگ آمیزی، ساخت ظروف و پانل ها یا قالب های ژئودیک بسیار مناسب است. با ویسکوزیته این نوع رزین می توان طرح های مختلفی ساخت.

رزین ضخیم (رزین کریستال): به دلیل غلظت بالای این نوع رزین، نمی توان از آن برای ساخت ابزارهایی که نیاز به رزین با ضخامت بیش از 1-2 سانتی متر دارند استفاده کرد. همچنین این نوع رزین پس از خشک شدن محدب می شود. این ویژگی ها این نوع رزین را به انتخابی مناسب برای تولید رزین کرگدن تبدیل می کند.

مطالعه رزین اپوکسی

برای شروع ساخت اجسام پلاستیکی ابتدا باید رزین را آماده کنید. این بخش مهمترین بخش کار رزین است. زیرا رزین و رزین سخت یا نه به این قسمت بستگی دارد. اگر رزین به درستی اندازه گیری نشود یا به درستی مخلوط نشود، رزین نامحلول و مایع باقی می ماند یا سخت و انعطاف پذیر خواهد بود. رزین ها و مواد جامد به خودی خود و قبل از اختلاط کاملاً مایع هستند و به محض مخلوط شدن شروع به سفت شدن می کنند. بنابراین اگر می خواهید رزین را برای مدت طولانی نگه دارید و سفت شود، باید آن را جدا نگه دارید. آنها زمانی را کنار هم می گذارند که زمان کمی برای استفاده از آن برای هدف مورد نظر دارید.

ابتدا باید بدانید درصد رزین شما چقدر است. این قابل تشخیص نیست و باید بسته بندی رزین را مطالعه کنید تا متوجه شوید. نسبت رزین و هاردنر بستگی به شرکت تولید کننده مواد دارد. اکثر رزین ها و هاردنرهای موجود در بازار ایران به صورت جرمی و به نسبت 2 به 1 هستند یعنی به ازای هر 10 گرم رزین باید 5 گرم هاردنر اضافه کنید. پس از اندازه گیری مقدار مورد نیاز رزین، باید طبق مراحل زیر دو ماده را با هم ترکیب کنید. بهتر است رزین و هاردنر را با ترازو دقیق اندازه گیری کنید. ماهیت این ماده به این معنی است که می توان آن را به دقت اندازه گیری کرد تا کار مشکلی ایجاد نکند.

رزین را در یک ظرف سفت بریزید و به مدت 3 تا 5 دقیقه هم بزنید تا کاملا ترکیب شود. رزین و مواد جامد را به صورت چرخشی و در یک جهت مخلوط کنید. اطمینان حاصل کنید که ذرات رزین و مواد جامد مخلوط نشده در ظرف وجود ندارد.

معمولا در حین اختلاط مقداری از رزین و هاردنر به کناره های ظرف می چسبد. در صورت بروز این اتفاق حتما آنها را از یکدیگر جدا کرده و به فرآیند مخلوط کردن خود اضافه کنید.

رزین و مخلوط خشک کن را روی سرعت کم قرار دهید تا حباب ایجاد نشود. حتی حباب ها اجتناب ناپذیر هستند.

برای نتیجه بهتر، کمی استراحت کنید تا حباب ها حرکت کنند و به رنگ مشکی برسند. سپس می توانید از فندک یا چراغ قوه برای این کار استفاده کنید. اگر حباب های کوچکی در مخلوط رزین ایجاد شود، فرآیند حباب سازی کمی دشوارتر می شود. باید در فواصل زمانی معین از فندک استفاده کنید تا حباب ها را به آرامی کار کرده و سپس از بین ببرید.

رنگ رزین:

رزین اپوکسی خود شفاف است، اما برای اعمال برخی تکنیک ها و ساخت محصولات رزینی باید از رنگ های مختلف استفاده کنیم. انواع رنگ های رزینی در بازار موجود است. رنگ پودری معمولاً بیشترین استفاده را در بازار دارد. رنگ و خمیر شفاف از دیگر مدل های رنگ مورد استفاده در تولید رزین هستند.

رنگ های چسب سفارشی به چند دسته کلی تقسیم می شوند:

1- رنگ آمیزی کنید

پس از مخلوط شدن با رزین، رنگ های رزین شفافیت رزین را حفظ کرده و به صورت مایع هستند.

2- رنگ را قرار دهید

این رنگ ها تراکم بالایی دارند و رزین را مات می کنند و به همین دلیل این نوع رنگ رزین ظاهری مواج ایجاد می کند. خمیر رزین به دلیل حجم حجمی بالایی که دارد برای ایجاد بافت رنگ ایده آل است.

3- رنگ های پودری

مهم ترین نوع رنگ رزینی رنگ پودری است، این رنگ سخت و آسان با هم مخلوط می شود و رنگ های جدیدی ایجاد می کند. رنگ های پودری دارای رنگ های بسیار متنوعی هستند که یک تکنیک هنری منحصر به فرد ایجاد می کنند

4- رنگ های جوهر الکلی و میکروبی

رنگ های جوهر الکلی همانطور که از نام آن پیداست بر پایه الکل هستند و به همین دلیل به راحتی در رزین حل نمی شوند و همین نامحلول بودن بافت جالبی در رزین ایجاد می کند.

راهنمای نقاشی با رزین

اگر قصد رنگ آمیزی رزین را دارید، ابتدا باید رزین و هاردنر را به نسبت اندازه گیری کنید و قبل از مخلوط کردن، رنگ را به هاردنر اضافه کنید.

قالب رزین سیلیکونی:

برای ساخت محصولات رزینی نیازی به استفاده از قالب سیلیکونی نیست و می توانید بدون خرید قالب رزین سیلیکونی انواع محصولات رزینی را بسازید. قالب های سیلیکونی انواع مختلفی دارد و انواع قالب ها برای ساخت جواهرات و لوازم رزینی در بازار موجود است. اگر قالب های سیلیکونی از سیلیکون مناسب ساخته نشده باشند، باعث کدر شدن رزین می شوند، بنابراین از مدل های دیگر قالب های سیلیکونی مانند قالب های سیلیکونی استفاده نکنید. این قالب ها یکبار مصرف نیستند و در صورت نگهداری صحیح از بین نمی روند. بهتر است قاب رزین سیلیکونی را در جای سرد نگهداری نکنید.

توجه داشته باشید که استفاده از رنگ های با کیفیت پایین همراه با رزین به مرور زمان مدل سیلیکونی شما را ضعیف می کند و در نهایت کیفیت کار رزین حاصل را کاهش می دهد. حالت لاستیکی رزین یا سخت نشدن آن ربطی به قالب سیلیکونی ندارد. تنها مشکلی که قالب سیلیکونی می تواند در کار رزین شما ایجاد کند کبود شدن کار یا ایجاد خراش روی کار است.

آموزش استفاده از قالب رزین سیلیکونی:

برای استفاده صحیح از قالب های سیلیکونی مراحل زیر را دنبال کنید.

رزین اپوکسی را در قالب بریزید: برای ریختن رزین در قالب بهتر است از گوشه های قالب شروع کنید. این امر خطر ایجاد تاول در طرفین را کاهش می دهد. علاوه بر این، اگر عمق قالب زیاد است، ممکن است لازم باشد رزین را به صورت لایه لایه داخل قالب بریزید. بهترین زمان برای اعمال لایه دوم رزین زمانی است که لایه قبلی به حالت ژل رسیده، اما هنوز کاملاً خشک نشده است. هنگامی که رزین خشک می شود و یک لایه جدید روی آن ریخته می شود، لایه لایه شدن ممکن است در محصول نهایی قابل مشاهده باشد.

پخت رزین در قالب: پس از قالب گیری رزین روی آن را با جعبه یا پلاستیک بپوشانید تا در حین خشک شدن، مو و گرد و غبار وارد مخلوط رزین نشود.

خارج کردن لاستیک از قالب: برای جلوگیری از آسیب رساندن به لاستیک و قالب سیلیکونی باید لاستیک را جدا کرد. یک لبه رزین را بردارید و به آرامی قالب را از رزین اپوکسی جدا کنید. اگر از قالب های سیلیکونی نرم استفاده می کنید مراقب باشید. اگر قالب سیلیکونی استفاده شده دارای بافت خشکی باشد، با کشیدن بیش از حد ممکن است آسیب ببیند.

شستن قالب: قالب های رزینی را می توان بارها استفاده کرد و در صورت نگهداری مناسب می توانید بارها از آنها استفاده کنید. برای شستشو فقط از آب معمولی و ایزوپروپیل الکل استفاده کنید و با اجسام تیز سطح را لمس نکنید. هنگام شستشو می توانید از اسکاچ و اسفنج نرم استفاده کنید.

علاوه بر مواد و تجهیزات توصیه شده، به یک ترازوی گرمی (برای اندازه گیری میزان رزین و سخت کننده)، یک چوب بستنی (برای مخلوط کردن) و یک لیوان قابل استفاده مجدد (برای ریختن رزین و هاردنر) نیاز دارید.

تکنیک های حرفه ای کار با رزین اپوکسی:

تا اینجا در این مقاله، اصول و مبانی پیتینگ را یاد گرفتید. در این قسمت با چند نکته و ترفند دیگر برای کار با رزین آشنا می شویم.

آموزش رزین کاری روی چوب

مبلمان چوبی قدیمی مانند میز و صندلی را می توان با استفاده از رزین بازیافت کرد. برای ساختن اشیاء چوبی و رزینی باید از رزین ذوب شده استفاده کرد. زیرا معمولا مقدار زیادی رزین روی سطح رسوب خواهد کرد. همچنین چوب مورد استفاده باید دارای رطوبت کم باشد.

طرز تهیه بدلیجات رزینی را به شما آموزش خواهم داد

برای ساخت جواهرات به یک قاب جواهرات مانند قاب گردنبند رزینی یا پایه گوشواره نیاز دارید. این قاب ها شامل قاب های برنجی، فریم های فولادی، قاب های مسی، قاب های نقره ای و ... می باشد. مواد مختلفی دارد، اما ما برنج یا فولاد را توصیه می کنیم. قاب ها استفاده کنید تا به مرور زمان تغییر رنگ ندهد، اکسید نشود و همچنین مقرون به صرفه باشد. قاب های زیورآلات در دو نوع با زمینه و بدون زمینه در بازار موجود است که می توانید با توجه به سلیقه و نوع کاری که انجام می دهید از یکی از آنها استفاده کنید.

ارسال نظر
کد امنیتی رفرش

بلوک وسط
بلوک چپ
ورود به سایت
عضویت سریع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد
آمارگیر
    آمار مطالب
    کل مطالب : 317
    کل نظرات : 0
    آمار کاربران
    افراد آنلاين : 5
    تعداد اعضا : 0
    آمار بازديد
    بازديد امروز : 25
    بازديد ديروز : 234
    بازديد کننده امروز : 20
    بازديد کننده ديروز : 92
    گوگل امروز : 0
    گوگل ديروز: 5
    بازديد هفته : 1,547
    بازديد ماه : 13,487
    بازديد سال : 84,937
    بازديد کلي : 256,360
    اطلاعات شما
    آي پي : 3.145.97.126
    مرورگر : Safari 5.1
    سيستم عامل :
بلوک چپ
فیکس
مطالب جدید
  • مفهوم کلاس و سطح پیچ ها
  • طرز تهیه ترشی فوری دستورالعملی که در تهیه ترشی باید رعایت کنید
  • پنل اینستاگرام چیست؟
  • انواع فوبیا چیست؟ راهکارهای کنترل و درمان
  • 10 نکته در مورد پاک کننده های خانگی که نمی دانستید!
  • چرا باید در آزمون تافل شرکت کنید؟
  • کاربردهای بیوسایدها چیست؟
  •  تجهیزات و امکانات مناسب برای صنعت بتن و بتن ریزی
  • چرا از رک و استند دمبل و هالتر استفاه کنیم؟
  • معرفی جامع پروفسور دکتر بهمنی کشکولی
مطالب پربازدید
  • آیا ما می توانیم به راحتی بهترین کرم ضدآفتاب را تشخیص دهیم؟
  • استخدام ادمین مدیریت پیج اینستاگرام
  • 10 بزرگ‌ترین افزایش فالوور اینستاگرام رایگان اشتباهاتی که به راحتی می‌توانید از آنها اجتناب کنید.
  • مهمترین دوره های استادبانک کدامند؟
  • کیوورد گپ (keyword gap) چیه؟ (روش های پیدا کردن کیوورد گپ)
  • بهترین مدرسین فیزیک (لیست 22 استاد و معلم خصوصی برتر فیزیک)
  • بازار خان یزد نکته: مثبت باشید
  • ویژگی های میلگرد ساده و تعریف آن چیست؟
  • 6 توصیه‌هایی درباره دهکده جهانی دبی
  • دربند تهران 6 ماه دیگر خواهد بود؟
مطالب تصادفی
  • چگونه یک سالن زیبایی افتتاح کنیم؟ شرایط راه اندازی آرایشگاه
  • اهمیت لیزر برای ورزشکاران چیست؟
  • زمان پخش «آنتی» اعلام شد
  • دربند تهران 6 ماه دیگر خواهد بود؟
  • کلاس خصوصی سخنرانی
  • پمپ کارواش برتولینی
  • تصمیمات متخذه در جلسه قرارگاه امنیت غذایی
  • پرینتر لیزری چیست؟
  • بازار خان یزد نکته: مثبت باشید
  • آهنگ جدید رضا ملک زاده به نام «شاهکار نقاش»Musicdel | موزیکدل